Kategóriák
Blog Képek

Tavaszi portya…

…avagy kicsoda Kolbász?

Ahogy eddig is tartottuk szokásunkat, szintén portyázni voltunk, de ettől eltérően mindezt tavasszal valósítottuk meg, nem pedig télen.
A túrák és a szállásunk helyszíne a tavaszodó Börzsöny volt, ezen belül: Királyrét, Kóspallag és Márianosztra.

Az indulás pillanatai

9 cserkésztestvér kezdte meg az utat Turáról. Az  első úti célunk Királyrét volt, ahol megkezdtük az elsőnapi körtúránkat.
Ezen a túrán a főbb megállási célunk a Nagy-Hideg-hegy volt. Itt egy nagyobb közös ebéd után ledőltünk a fűbe és élveztük a ránk sütő nap melegét, miközben csodás panoráma tárult elénk. Utunkat folytatva megnéztük a 2008-as táborhelyet, amely nosztalgia történeteket elevenített fel.

Csapassuk-szikla (756 m)

 

A kóspallagi szálláshely elfoglalása után, elmentünk Márianosztrára a Hangulat étterembe, ahol megvacsoráztunk, és ennek elteltével véget is ért az első napunk. A szálláshelyünk egy kulcsosház volt benn az erdőben, ami miatt kellemes közérzettel tudtunk nyugovóra térni.

Nagy-Hideg-hegy (864 m)

 

Másnapi programként elindultunk a következő körtúránkra. Főbb megállási célunk a Kopasz-hegy volt. Itt leginkább a patak melletti útvonalon közlekedtünk, amit élvezettel tettünk meg, mivel a patak csobogása és a tavaszodó erdő látványa is ösztönzött minket a fáradság ellen.

Nagy-Rét (551 m)

Kb. 8 km túra megtettével egy kutya csatlakozott hozzánk, miközben egy főútvonal mellett megálltunk pihenni. Érdekessége a szituációnak az, hogy végig kísért minket a túránkon és a KH-re megérkezve velünk élvezte a csodás panoráma látványát. Kóspallagra megérkezve továbbra is velünk volt és nem volt szívünk magára hagyni.
Adi be is fogadta és így vált ,,Kolbász” a csapatunk tagjává.

Kopasz-hegy (539)

A túra útvonala az oldal alján megtalálható, a kitűzött távokat sikeresen teljesítettük és épségben hazaértünk.

A portya vezetője: Kincse Gyula

Túra útvonalunk (GPS tracklog):

Az összes képet ide kattintva tudod megnézni.
A megtekintéshez bejelentkezés szükséges!

Szöveg: Kincse Gyula
Képek: Kovács Tamás