Kategóriák
Blog

Egy nap Székesfehérváron és környékén

Szentmise és névadónk sírhelyének megkoszorúzása

2021.12.19-én vasárnap reggel 7:00-kor 4 cserkésztestvérünk (Jani, Ádi, Centi és Gyuszi) kezdte meg az utazást elsőként Székesfehérvárra autóval. Ez az utazás körülbelül 2 óra volt, szerencsére nem volt nagy forgalom, így az előre kigondolt menetrendszerint érkeztünk meg. Elsőként a 9:30-kor kezdődő szentmisén vettünk részt a Székesfehérvári Prohászka Ottokár-emléktemplomban, amit Tóth Tamás atya celebrált nekünk. Ez a szentmise különösen is a napunk menetéhez igazodott, ugyanis Tamás atya a prédikációjában elmélkedett Kaszap István Istenhez fűződő hű szeretetéról is.


2013-ban hálából kihelyezett márványtábla

A szentmise után ünnepélyesebb hangulatban, a csapatunk nevében megkoszorúztuk névadónk sírhelyét. Ezek után megkerestük azt a táblát is, amit a csapatunk 20 éves évfordulóján helyeztünk ki hálából.

Tisztelgés névadónk, Kaszap István sírja előtt
Székesfehérvári Prohászka Ottokár-emléktemplom a Szentmise előtt

Ebéd, leendő nyári táborhely látogatás, hazaindulás

Miután kihelyeztük a koszorút Kaszap István sírhelyéhez, elindultunk ebédelni Tótvázsonyra a Kiskakas vendéglőbe, ahol nagyon finomat ebédeltünk.

Ebéd előtti szelfi

Miután megebédeltünk, elindultunk az erdészhez, akiről kiderült, hogy szintén cserkész a 126. Szent Imre cserkészcsapatban. Mikor megérkeztünk a táborhelyre, idő hiányában csak a fontosabb területeket tudtuk feltérképezni. Ami igazán meggyőző volt számunkra, az a Balatonra való szuper kilátás.

Igen, a háttérben a Balaton látható :)
Tábortűz helye
Alakulótér
Táborhely
A kis házikó GH alapanyagok tárolására alkalmas

Miután megnéztük a táboerhelyet, hazainduláskor még megálltunk a Nagyvázsonyi Katonai torony-kilátónál, ahova fel is tudtunk menni. Ez is élményteli volt a nagy szélnek köszönhetően.

A katonai torony-kilátónál
Kilátás a Katonai torony-kilátóból

Nagyon szuper és hasznos napot zártunk. Blogom végét egy Kaszap István idézettel zárom:

„Kit nevezek én cserkésznek? – Azt, aki mindenben jó példát mutat. Nem durváskodik és értetlenkedik, komoly és férfias, de emellett vidám és jókedvű is. Mindenképpen az olyan cserkészt, aki minden téren, a cserkészetben, hazájával szemben és Istennel szemben is ízig-vérig kötelességét teljesítő cserkész.”
(Kaszap István)